Virkad klockad sommarhatt – mönster

Sommarhatt Virkad

Efter att ha hittat Svetlanas video där hon virkar sin ljuvliga sommarhatt ville jag såklart prova själv. Min ryska är dock rätt obefintlig men videon är enkel och tydlig och var inte svår att följa.

Det är dock inte självklart att man följer en video på ryska lätt så för att underlätta har jag “översatt” mönstret till svenska, jag har skrivit ned vad jag sett i videon allt eftersom samt jämfört med hur jag själv gjort. Jag hoppas det är förståeligt.

Du hittar mönstret som PDF här: Gratis mönster på sommarhatt

*uppdatering: då jag är ny på detta har jag fått feedback på att visa saker är felskrivna i mönstret, jag ska åtgärda detta så

Hatten är virkad med Sheepjes nya garn Catona vilket är ett garn av 100% bomull. Det är ett underbart garn som är mjukt men ändå håller formen bra, det är lite glansigt då det är merceriserat. Det går åt ca 70 g till bara hatten, blommor etc är extra. Jag har hittat mitt garn i Facebookgruppen “Garnlådan” där för närvarande två säljare har det, titta i mappen “Bomull”. Garnlådan är en sluten grupp så medlemskap krävs.

Publicerat med tillåtelse av Svetlana Fabritsy

3 thoughts on “Virkad klockad sommarhatt – mönster

  1. Pingback: Virkade mössor/sommarhattar | Lippaloppa

Leave a comment